Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Три държави от Европейския съюз напират да ни върнат 7500 бежанци, регистрирани или получили статут у нас, и избягали на запад, пише в. "Преса". Според изданието Германия, Австрия и Унгария са сигнализирали българското МВР за незаконно заловените чужденци, дошли от България. Те според Дъблинския регламент на ЕС трябва да пребивават в страната, в която са им взети пръстови отпечатъци. За миналата година у нас са върнати само 180 бегълци, но съществува реална опасност за екстрадиране и на останалите.

Заради риска от бежанска криза силовият вицепремиер Меглена Кунева свиква спешна среща в началото на седмицата с министрите на вътрешните работи Веселин Вучков и на отбраната Николай Ненчев, твърди "Преса".

В момента в центровете са настанени 3818 души, а извън лагерите на свободен адрес живеят други 410. Капацитетът на центровете е да приберат още до 2000 души.

Ключови думи

Коментари

Фурко

Костов е виновен. Аман от този тип.

Защо? Май си забравил да си вземеш хапчетата.

Да се затворят границите!!!

svetlana

къде сте български политици нали още миналата година трябваше да сезирате европейската комисия да променят дъблинския регламент защо още нищо не е направено по този въпрос

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.