Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Вече 400 000 руски граждани живеят за постоянно в България, разказа предаването на бТВ "бТВ-Репортерите". А според данни на Генералното консулство на Руската федерация, само в източната част на страната има 500 000 имота с собственици от руски произход.

Освен по Черноморието, много пребивават целогодишно и във Ямбол, Добрич, Шумен, Сливен. А по краибрежието руснаците харчат значително повече от българите за имоти - 80-100 000 евро спрямо 50 000. В последните години руски физически лица са инвестирали повече от теоритичните приходи от "Южен поток" и "Бургас-Александруполис" - 18 милиарда евро.

Много идват като туристи, купуват втори имот за почивка в България, а след няколко години се пренасят за постоянно. Повечето са средна класа, образовани, и за българските стандарти - добре осигурени финансово. 

Голяма част са пенсионери, но има и много млади, които с готовност местят бизнеса си у нас. За последните 10 години руски корпорации са вложили почти 2 млрд. лева в икономиката ни. Петима руснаци само за миналата година са получили българско гражданство, след като са вложили над 1 млн. лева в България, както позволява законодателството ни.

Кризата в Украйна и влошените отношения на Русия с ЕС е намалила притока, но според местните, това е временно.

Поморие, например, се е удвоило като население. Местните са доволни, не само заради повечето клиенти, но и защото намират руснаците за учтиви и доброжелателни. Много учат български, макар все повече бизнеси по Черноморието да търсят рускоговорящ персонал, за да улеснят редовните си гости, или вече съседи.

Ключови думи

Коментари

Стоян

Веднага да се забрани двойното гражданство с Русия и да не им се издават визи за повече от 6 месеца в годината. Който иска да живее тук постоянно да хвърля путинисткия паспорт и да се закълне във вярност към новите си сънародници, за да не се напълним и ние в някакъв момент със зелени човечета.

Ако се забрани двойното гражданство с Русия тогава руските пенсионери няма да могат да си получават тлъстите пенсии които да харчат в България. Основани са опасенията ти, но има други административни начини за решаване на проблема. Като цяло хорицата са добри, приветливи и заможни, за разлика от талазите които напъват от югоизток.

Стоян

На тия не им ща парите, искам да си стоят в Азия. С арабите по-може да се разберем, защото малцина са онези с имперско самочувствие.

Meister Eckhart

Супер. Вече знам кой ще реши демографския ни проблем .Сега трябва да ги привлечем към вътрешността на страната, а и да таргетираме и по бедните братушки, които могат да си купят панелка за 70 кв. м в Габрово за 20 000 лв.

Пак гледаме да подмамим и да преметнем братски славянски народ-всички сме цигани.В същото време се гъзим и плащаме от своя джоб на богата Америка

Най после се намери начин срещу циганизацията на страната. Супер!

В България трябва да идват европейци, а не руснаци.Руснаците трябва да бъдат незабавно изгонени, а имуществото им национализирано, защото много скоро България ще се превърне в малка Русия. Това е и замисъла на Путин и Лавров- северна България -руска, южна- турска.А иначе всички емигранти са добрички до момента когато си покажат рогцата или ги накараш да изтрият надписа на хотела-"Малка Русия".

Само че "Малката Русия" са го написали алчните български инвеститори на сградата, за да превлекат повече руски купувачи.

"В България трябва да идват европейци..." Aбе те трябва ама не искат...

Милен

Описаното в статията е добра новина за България и лоша за Русия

ВАРНА

Европомиярите искат да ни превърнат в гето и да ни напълнят с кюрди, нигъри, афганци и арабска измет. Добре, че са братушките. Мръсните евроколонизатори - Дъндита, Мъндита, Чезове и разни вурстове от ЕВН, трябва да бъдат изгонени, а имуществото им - национализирана! Слава на Путин! България и Русия са едно цяло! Слава на нашите православни славянски братя - освободители, смърт за европедалите беродници! Слава! Слава!

Ас

Варна да замине за Москва на топло и да не ни агитира за Путинчо!

ВАРНА

Русофобските еврогейове предпочитат да лапат вурста на Кончита, или рязаните карабини на напираащите джихадисти от Ислямска държава, отколкото тука да се заселват заможни православни бели хора. Кенийския нигър добре е промил мозъчетата на родните европедали!

Ню Йорк

Ако сме с Русия,да не си видял Запад и да си сега в Сибир,БУНАК СМОТАН!Да плащаш с килограми рубли,а не с фикс-лев-евро!Стой си в коневърза и трай,че от такива като теб ще се върнем в пещерите на каменната ера!

ВАРНА

С благодарствен молебен, камбанен звън и литийно шествие бе отбелязана 137-та годишнина от Освобождението на София от османско иго. Европедали, нали разбрахте, че е бил Гурко, а не Обонго Хсеинович, начело на отряд Кончити, въоръжени с вурстове! Аре неблагодарна шопска евроизмет, бегайте да ближете черните задници на тези, дето ви бомбардираха преди 70 години!Слава на братска Русия, вечна памет на генерал Йосиф Владимирович Гурко!

София

Варненски боклук!Да беше прочел малко историята ни,щото не си бил ученик или не си я учил!Русия води война с Турция за полит.надмощие на Балканите,а не от обич към България!ПРОСТАК ТЪП!

Въйййй, бедните руснаци изкупили имотите в България? Искам да съм беден като руснак!

Няма нужда да инвестират 1 милион лева за бълг.гражданство. Те си знаят, могат да го купуват срещу 14,000 евро в плик на ръка,в Агенцията по приватизация.Там им издават веднага документ, че дядо им е бил българин и те стават автоматически бълг.граждани.

Пурко

Руското правителство отпуска целеви кредити с минимална лихва за закупуване на имоти в Поморие....единствено и само за Поморие. Така след година-две една немалка общност ще поиска права и ако "случайно" те не бъдат дадени ще дойде хубав ден, в който ще имаме зелени човечета които да "защитят" правата и свободите на тази група....така,че не се радвайте, а се притеснявайте.

гн

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.