Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Най-модерната ни военна техника е от 80-те, но разчитаме основно на платформи на 60-70 години. Това заяви зам.-министърът на отбраната Йордан Божилов в ефира на Нова телевизия. Затова възможността за нови изтребители е изключително важна.

"Проектът за самолетите е изключително важен. Българската армия има нужда от ново въоръжение и техниката", подчерта той. "Нашата задача е да модернизираме армията, за да е адекватна на настоящата ситуация."

Освен модернизация, има и друга причина да ни трябва нова техника - "защото е на ръба на физическите и моралните си възможности да бъде заменена"

Министерство на отбраната има и друга задача в момента - оказва съдействие на „Гранична полиция” заради засиления миграционен поток. 

"За съжаление, с тази техника, с която разполагаме, се превозват не само бежанци. С нея се превозват и български военнослужещи. Последната транспортна техника е закупувана преди около 15 години”, уточни Божилов.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.