С настъпването на новата година се надяваме да е по-добра от предишната, пожелаваме си хубави неща и разбира се обещаваме по нещо. Пътешествия и планове, нови възможности, по-здравословен живот, диети и повече спорт за по-добра форма, ново хоби или придобивка. Но колко от тях успяваме да изпълним? Ако искате да реализирате обещанията си, направете си списък. А с няколко полезни приложения за вашия смартфон или таблет това може да стане много по-лесно.

1. Nike+ Training Club - повече тренировки, в по-добра форма

Ако искате да спортувате повече, но не можете да си позволите личен треньор,  Nike+ Training Club e точно за вас. Приложението предоставя десетки подробни тренировки от инструктори и спортисти, с подробни видео уроци. Приложението помага на потребителите да определят настоящата си форма и да стигнат до фитнес целите си, като ви позволява персонализиране на тренировките, съобразно нуждите.

[Android][iOS]

2.  Duolingo  - научете нов език

Никога не е твърде късно да научите нов език или да обогатите знанията си по някой вече научен.  Duolingoще ви помогне и в двата случая.Приложението предлага множество кратки, лесно смилаеми, уроци по девет различни езици и дори ви позволява да се насочите в областите, които искате да се подобрит- говорене, четене, разбиране.

[Android][iOS]

3. Fooducate - здравословно хранене

Здравословното хранене е много важно не само ако искате да отслабнете, а и за да имате по-балансирана диета. Често не разбираме кои храни са полезни за нас и кои не. Преди да се допитате до диетолозите, хвърлете едно око на Fooducate - учителят по здравословно хранене. Fooducate сканира етикети на храни и списъци със съставки, и ви предупредупреждава когато в даден продукт има твърде много сол, захар, консерванти,мононатриев глутамат или други вещества. Целта на приложението е да се замислите преди да купите дадена храна и дали тя няма да ви навреди. Приложението предлага и здравословни алтернативи на вредните храни.

[Android][iOS]

4. Level - планирайте бюджета си

Level е помощник за създаване на бюджети за определение периоди от време - ден, седмица, месец година. С него можете да свържете вашите банкови сметки и кредитни карти, и на базата на месечните ви приходи да изчислявате по-добре колко харчите и за какво. Можете да зададете и обичайните си разходи, а приложението ще изчисли дали можете да заделите пари или сте се отпуснали повече през месеца. 

[Android][iOS]

5. Lift - живейте по-добре

Без значение какъв е вашата цел за 2015 г., най-вероятно Lift може да ви помогне да стигнете до там. Приложението е life couch (учител в живота) за почти всичко. Позволява поставяне цели в различни категории, лични предизвикателства и ви дава полезни съвети как да ги постигнете най - лесно.

[Android][iOS]