Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Поне 10 000 души се събраха днес привечер на площад "Независимост" в София на шествие в подкрепа на Украйна.

Множеството, сравнимо по численост само с първите спонтанни протести срещу назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, се отправи около 19:30 часа към Орлов мост, като близо половин час по-късно още имаше опашка при градинката на "Кристал".

Шествието протече мирно. Участниците носеха украински национални флагове или бяха облечени в жълто-сините цветове на украинското знаме. Ето какво казаха някои от тях пред нашите репортери:

“Време беше да покажем, че не само “копейките са гласовити”.

“Крайно време беше да си измием лицето пред света”.

“По цял свят, в т.ч. в Русия, се проведоха множество многолюдни протести срещу агресора Путин, а у нас беше тревожно постно”.

"Подкрепям Украйна, защото обичам България - каза друг участник пред БНТ. - Путин трябва да бъде спрян. 16% подкрепа за Путин според последното изследване - това е страшно".

Снощи украинският президент Володимир Зеленски призова във видеообръщение всички хора по света да излязат днес по улиците на своите населени места в знак на подкрепа към страната му във войната започната срещу нея от Русия.

Ето и още от протеста в снимки:

Коментари

......

Към кого са тези послания и пърформанси? Инак няма лошо.

путлер капут

путю се готви за парад на победта на 9 Май. Да се приготвим и ние! - Да превърнем към тази дата всички паметници на окупаторите в тоалетни! Започвам всеки ден да пикая по путинистанските и комунистическите паметници! Последвайте ме!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.