Кристиано Роналдо бе избран за най-добър футболист на 2014 г. в класациите на Globe Soccer Awards. Церемонията бе в Дубай, където "Реал" (Мадрид) са на турне за овации и с рекламна цел.

Останалите награди също отидоха за "белите", които съчетават полезното с приятното в емирството. Карло Анчелоти спечели в категорията за най-добър треньор. Откритие на годината е Хамес Родригес, а босът на "белите" Флорентино Перес е провъзгласен за №1 сред футболните президенти. Първи при мениджърите пък е португалецът Жорже Мендеш, който се грижи за интересите на Роналдо и още куп звезди.

"Надявам се тази награда да е добър знак и за "Златната топка", не прояви излишна скромност Роналдо. - Щастлив съм, тъй като това е още един трофей, който оценява моята работа през годината. Искам да благодаря на всички в "Реал" (Мадрид) - това беше фантастичен сезон за нас."

Роналдо с поредната си награда
"Реал" (Мадрид) да си на днешно време - покрай поредните си получени награди клубът подписа и няколко договора за спонсорство и сътрудничество. Всички разноски по пътуването и престоя са поети. Футболистите раздават автографи, позират за снимки и участват в церемонии. Извън тези ангажименти намират време за плаж и забавления.

А Роналдо с право е сочен за фаворит №1 за "Златната топка" на ФИФА и списание "Франс футбол". За негов основен фаворит се смята не Лео Меси, а Мануел Нойер, вратарят на световния шампион Германия.