Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Петата колона на Путинова Русия е в българското правителство. Тя заема вицепремиерски пост, управлява икономиката и се казва Корнелия Нинова.

Оттук нататък като че ли няма нужда да пиша повече. Стига тези, които още не са успели, да изслушат и изгледат запис на интервюто на соцлидерката за БНТ тази сутрин.

Нинова и днес продължава да бъде против санкциите срещу Русия, против натовски самолети в българското небе и против страната ни да изнася оръжия за Украйна. 

Запитана от коя страна на новата желязна завеса трябва да бъде България, тя отговаря - от страната на националния интерес.

България не може да се оплаче от липса на мераклии да изразяват националния ѝ интерес. Какъв обаче е той днес?

Ако следваме логиката на Нинова, българският национален интерес, няма нищо общо с организациите, в който България членува по своя, свободно и демократично изразена воля - ЕС и НАТО. 

Националният интерес няма нищо общо с решенията на тези две организации спрямо Русия, за които България е гласувала.

За БСП и предстоятелката ѝ ЕС и НАТО продължават да бъдат външни сили, а не наши съюзи. Налага се въпросът дали и министър-председателят  мисли така. И ако не е съгласен със заместничката си, какво прави тя още на поста си?

Нинова цитира безименни български "специалисти", според които няма военна заплаха за България, следователно, казва министърката, не ни трябват натовски изтребители да пазят българското небе. Публичен факт е обаче, че българските не стигат дори за рутинната функция на "еър полисинг".

И когато всички по източния фланг на НАТО не само говорят за заплаха, но се и готвят за нея, само българските социалисти се чувстват комфортно. Може би отдавна чакат "нашите да дойдат".

Водещият пита министърката на икономиката не е ли добър бизнес за българската отбранителна индустрия  да изнася сега оръжия за Украйна. Но тя вади пацифистка скала на приоритети и отговаря, че много по-важно за нея било да не въвлича България във война. 

Защото пак незнайните "специалисти" казали, че ако пратим и един патрон на Киев, Русия ще ни бомбардира. Следователно руските бомби и ракети разрушават болници, родилни отделения, летища, жилищни блокове, административни сгради в Украйна, а България ѝ изпраща одеяла и възглавници.

Не знам дали има друга партия в България, която е способна на такова мисловно и политическо уродство като БСП.

Да оставим настрана, че ценностният елемент изобщо липсва от разговора в националия ефир. В него става дума само за битови интереси провъзгласени за "национални". И те са градирани така: по-важно е да не ни бият заради Украйна, отколкото да спечелим от войната там.

Накратко, соцлидерката и министърка на икономиката Корнелия Нинова за енти път потвърди максимата на доктор Самюел Джонсън:

"Патриотизмът е последното убежище на негодника".

За съжаление, това не е проблем само на БСП и на нейната ръководителка. Това е проблем на България в най-голямата международна криза от десетилетия. 

Нинова на практика прави същото като бившия министър на отбраната Стефан Янев. Тя се опитва да формулира собствена външна политика през главата на премиера. Какво прави тогава още в кабинета?

Националният интерес днес изисква Кирил Петков да изрита Нинова от правителството, дори с риска то да падне. По-добре да падне, отколкото БСП за пореден път да покрие него и България със срам пред целия свят.

Нека да ги видим, ще посмеят ли да предизвикат правителствена криза в обстановка като сегашната? И ако се наложат предсрочни избори, колко над 4-те процента ще вземат българските социалисти?

Най-малкото, премиерът е длъжен да попита своята заместничка: Ти и партията ти на чия страна сте - на Путинова Русия или на Украйна?

Средно положение тук няма - нито за хората, нито за партиите, нито за нациите.

Коментари

Най-накрая някой каза истината

Нинова отдавна трябваше да е последвала Щнев и да е вън от кабинета. Още от началото бе ясно, че тези двамата са руските агенти в кабинета. Даже не са агенти, защото са явни поддръжници на Путин. Не мога да намеря обяснение защо трябваше ПП да се души с умиращата неокоми партия? Не разбират ли че по този начин самите Петков и Василев са подозирани, че са тайни симпатизанти на БСП?

Бай Гошо

Абсолютно прав сте г-н Желев, но... с премахването на Нинова и БСП от властта проблемът няма да се реши. Войната в Украйна за кой ли път показа, че народът ни е прост, безпросветен и по комунистически зъл. Затова в парламента още са БСП, но и Копейкин, че и някои не особено умни от ДБ и от ПП.

Корнелия е негодна

Абсолютно съгласен с Веселин Желев. Тази негодница е ясно че няма срам, но мен ме е срам че я има.
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

К

Днес един роднина с пословично празна глава на няколко пъти ми обясняваше колко било добре по живково време. Та от дума на дума накрая изплю камъчето - сега той чакал путин да мине през Украйна и да ни освободи за трети път. Та и тъпата патка и тя сигурно приготвя хляб и сол за посрещането. А освен тъпа още и много нахална - самоприписва си правомощия да определя национален интерес.

Гордея се с позицията на Корнелия Нинова

Най- после някой да помисли за интересите на България и българския народ. Какво ще постигнем с по строги санкции. Само ние ще загубим а не Русия.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.