Промяна на името на улицата до руското посолство от "Никола Мирчев" на "Героите на Украйна". Това предложиха днес от Движение "Ние идваме", водено от Арман Бабикян, Николай Хаджигенов и Мария Капон. 

"Улицата, на която се намира посолството и консулството на Руската Федерация в София, се превърна в символ и територия на многобройните протести срещу политиката на Путин още от анексирането на Крим през 2014 г. до сегашното вероломно нахлуване на руската армия в суверенна Украйна. Целият демократичен свят е ужасен от действията на Москва и се противопоставя на агресията на един диктатор с безпрецедентни по своя мащаб санкции срещу режима. България също стана част от вълна на съпричастност и хуманитарна помощ, както и на акции за извеждане и подслоняване на бесарабски българи и украинци“, посочват в писмото си до общинските съветници в София от „Ние идваме!“.

Движението, председателствано от адв. Николай Хаджигенов, се обръща съм всички съветници, избрани да представляват столицата на България, с искане да покажат, че София не подкрепя агресията на Путин и помни съпротивата и саможертвата на героите, защитаващи цяла Европа.

"Имате силата и правомощията да дадете знак за истинска съпричастност към болката на народа на Украйна, чиято независимост, суверенитет и правов ред бяха стъпкани от ботушите на Путин. Гражданите на Украйна се превърнаха в герои за целия цивилизован свят и в знак, че на диктатурата трябва да се противостои с всички възможни сили. Предлагаме улицата до посолството на Руската Федерация в София, квартал „Изгрев“, да бъде преименувана от улица „Никола Мирчев“ на улица „Героите на Украйна“, пишат  още в предложението си до СОС "Ние идваме". 

Органицията казва, че "това решение ще бъде допълнителен институционален отговор от името на българската столица, който да напомня, че агресията, империализмът и варварството не се приемат за легитимна политика в свободните демократични общества."

"Призоваваме за управленска смелост и решителност при гласуването в СОС, която да даде знак от името на гражданите. София значи мъдрост, а мъдростта изисква да не повтаряме злото и да помним героите", завършва писмото на "Ние идваме".