Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Около 160 хиляди българи ще пътуват в чужбина в дните около Нова година, съобщи директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов в интервю за "Фокус". Най-търсени са екскурзиите в съседните страни, като Гърция държи първото място, тъй като там става въпрос и за екскурзионни пътувания.
Други 560 хил. българи се очаква да пътуват из страната по празниците. Предпочитаните дестинации са свързани със спа и уелнес туризма и, традиционно, със зимните спортове. В балнеотуризма най-търсени са курортите Велинград, Поморие, Сандански и Хисар. Другите най-посещавани места са тези, където може активно да се карат ски и сноуборд. "Това са около 36 зимни курорта в България, които предлагат такива услуги - различни къщи за гости, вили и малки семейни хотели, които предлагат уютна обстановка, храна на бавен огън и екологично чисти продукти", коментира Драганов.
По думите му от бранша очакват около 1 250 000 чуждестранни туристи в периода декември-април. От средата на 2014 г. се наблюдава спад на руските туристи, дължащ се както на кризата в Украйна, така и на срива на руския туристически бизнес, където фалираха редица туроператори и икономическата криза в Русия.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.