ЦСКА-София надви "Славия" с 3:2 като гост в столично дерби от 20-ия кръг в Първа лига. Това е първа победа за "червените" в официален мач за годината, а двубоят ще се запомни и с тежката контузия на вратаря на домакините Георги Петков.

В 34-ата минута Жорди Кайседо се сблъска с ветерана, който си глътна езика, като загуби съзнание. Беше изнесен на носилка, но лекарският екип няколко минути не можа да отвори вратата на линейката (!), така тръгването за болницата се забави. А това бе пореден тъжен епизод от българския футбол. И от българското здравеопазване.

На мястото на Петков на терена се появи 15-годишният Денислав Жеков, който дебютира в мъжкия футбол.

В 55-ата минута Людовик Соарес подаде за новото испанско попълнение Йон Бакеро, който с глава откри резултата. Неговият баща - легендата на "Барселона" Хосе Мария Бакеро го гледаше от ложата на ст. "Славия".

Само осем минути след това Кери центрира към Кайседо, който отблизо изравни резултата.

В 72-ата минута Кери отново вдигна кълбото от корнер за Мено Кох и той се възползва от неразбирателство в отбраната на домакините, за да направи 2:1. Шест минути по-късно Амос Юга с красив диагонален удар реализира за 3:1.

Десет минути преди изтичане на редовното време Ерол Дост с хубав шут от границата на наказателното поле върна интригата в двубоя. В 84-ата минута Ертан Томбак получи втори жълт и съответно червен картон и остави Славия с човек по-малко на терена.

Във втората минута на допълнителното време същото сполетя Греъм Кери от гостите.

По-рано днес "Лудогорец" победи с 2:1 "Черно море" във Варна. И има пет точки аванс пред ЦСКА-София.