След посрещането на гладна Коледа от миньорите в мина Чукурово, поне Нова година може да бъде по-празнична за работещите в рудодобивното предприятие.

Свързах се с ръководството на мина „Чукурово“ и получих уверение, че на 29 и 30 декември ръководството ще положи всички усилия, за да изплати закъснелите възнаграждения за ноември. Това обяви пред Нова телевизия министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Тя уточни, че на 23 декември е преведен аванс за всички служители от мината на стойност 100 лева.

По думите й проблеми с изплащането на заплатите са от последните три месеца, тъй като мината, която е собственост на бизнесмена Христо Ковачки, не развива нормална дейност, обясни министър Петкова.

„Ще следя развитието казуса и че и всички останали държавни институции, които имат отношение, ще направят същото, за да има гаранция, че хората ще получават възнагражденията за труда, който полагат”, обеща министърът на енергетиката.

В репортаж от село Габра вчера Нова телевизия показа как мизерстват по празниците миньори на мина "Чукурово". Те твърдят, че не са получавали заплати от 3 месеца.

Според червения депутат Явор Куюмджиев, който също взе отношение по темата, проблемът не бил само на бизнесмена Ковачки, тъй като държавната компания не плащала редовно за въглищата.