Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Миниатюрната конюшня, която Банкси остави в развлекателен парк в Норфолк, беше продадена за над 1 млн. лири на търг, съобщи Би Би Си, информира БТА.

Интерес към търга в Нюкасъл са проявили колекционери от цял свят. Окончателната цена е била 800 000 лири, но с комисионата и таксите е надхвърлила 1 милион.

Моделът беше предложен за продажба от собствениците на парка, които са го заменили с реплика от страх оригиналът да не бъде откраднат. След това решили с него да покрият загубите си заради пандемията.

"Банкси ни спаси живота, защото дълго бяхме затворени заради пандемията" - каза Франсис Нюсъм от атракциона.

На конюшнята е написано името на Банкси и думите "Дай всичко от себе си или си върви". Тя се е появила в парка на 6 август м. г. и останала незабелязана два дена, докато един посетител не обърнал внимание на собствениците.

Конюшнята е част от акцията на запазващия анонимност творец, наречена от него "Great British Spraycation". 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Banksy (@banksy)

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.