Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Доставките на природен газ от Русия не са застрашени."

Това заяви днес изпълнителният директор на "Булгаргаз" Николай Павлов по време на заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Павлов се включи онлайн. 

Причината за притеснението е ясна - нарастващо напрежение по оста - НАТО - Украйна - Русия и евентуална ескалация на конфликта във военен. София, като страна членка на НАТО, може да бъде засегната не само заради военните измерения, но и заради предполагаемата възможност Москва да отвърне със спиране на газа. 

"Миналата седмица бордът на директорите имаше разговор с колегите от "Газпром". Нямаме никакви притеснения, никакъв знак, че ще има прекъсвания на доставките", изтъкна днес Павлов.

По думите му руският доставчик е обещал, че договорите ще се изпълняват не само в България, но и в региона, и в Европа. Руската компания е уверила, че ще изпълнява стриктно договореностите и ще доставя количествата природен газ.

Преди няколко дни премиерът Кирил Петков не изключи риск за газовите доставки в България и Европа при ескалация на конфликта около Украйна. Коментарът си Петков направи пред журналисти след участието си в парламентарния контрол.

"Ако конфликтът излезе извън контрол под някаква форма, ние можем да имаме рискове с газовите доставки - това е не само за нас, но и за цяла Европа. Вече говорихме с енергийния министър - какви са алтернативите и какво друго може да се направи, така че да сме сигурни, че енергийната ни сигурност е запазена", заяви тогава премиерът. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.