Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Консерватор, български, един брой, употребен и зарязан, но запазен. Отговаря на "Ники".

Бареков подал оставка като председател на коалицията "България без цензура".

Това ще рече, че Новия политик е приключил технологичния си цикъл за този електорален сезон. За следващия ще си търси нов потребител и ще бъде Нов политик втора употреба. Което ще рече, че ще върви по-тънко, а и не се знае, дали в тази бюджетна строгост ще има кой да купи услугите му.

Той, между другото, не беше зле възнаграден за тях. Получи мандат на евродепутат, което ще рече заплата от бизо 7 000 евро на месец, близо 300 евро командировъчни за всеки ден прекаран в Брюксел или в Страсбург плюс разходите за хотел и пътните и малко под 20 000 евро на месец да си наеме сътрудници. Най-сетне, приеха го консерватор, макар преди това да беше всичко останало, включително леберал (за няколко часа). 

По бай Тошово време непотребните в управлението ги пращаха посланици. Сега, ако някой нямат къде да го дянат, го пращат евродепутат. Народът го праща всъщност. Предлагат му го. Купуват му кебапче. И той го праща. По начин най-демократичен.

Ники Консерватора си изпълни мисията. Той развали два тура избори - европейските на 25 май и парламентарните на 5 октомври. Развали ги като обра гласовете на около 11 на сто наивници, които иначе щяха да се присъединят към общият протестен вот на тези, дето "не'ат нерви". 

Изправи кривия макарон и прекара през него Ангел Джамбазки от ВМРО до Европарламента. От неизвестен балкански националист направи бир парче европейски консерватор. После вкара в българския парламент едни други, дето също през крив макарон щяха да го гледат без ББЦ. И те му се отблагодариха подобаващо - изтъкаха си платното и ритнаха кросното.

Най-важното - след Бареков изразът "без цензура" е девалвиран. Каузата за прозрачност и свобода на словото има своя карикатура и скептичната публика винаги ще си я спомня, когато някой се опитва с нея да мотивира избиратели. За кого е изгодно това? Бареков си свърши работата. И заслужено получава евродепутатска заплата.

Не твърдя, че има връзка, но по време проблемите на Ники Консерватора започнаха с тези на банкера Цветан Василев и продължават успоредно с тях. Или само на мене се струва така?

Няколко пъти писах, че за да се оправи, България трябва и да се разбаречи. Ето на, сега я донякъде я. И какво от това? Бареков го няма, но вонята му е тук. Тя се носи от иституциите, от политиката, от медиите.

Има явления, след които трябва да се минава с хлорна вар. В контекста на реформаторското мнозинство и на съдебната реформа това означава най-малкото да узнаем колко пари от Корпоративна търговска банка са инвестирани в Новия политик, с чий подпис и за чия сметка. 

Ключови думи

Коментари

Дa!

Милен

Аз пък съм склонен да видя нещо позитивно в унизителния край на Бареков - мераклиите за Берекада 2.0, които определено бяха във възходящ тренд след неокомунистическите бунтове от февруари 2013г, ще имат нагледен пример какво ги чака, ако тръгнат по този път. В крайна сметка това е проба-грешка за българската демокрация, може и да не е последната, но в един момент инерцията ще поспре и току виж открием колелото, че стабилна демокрация се прави със стабилни и дългосрочни политически проекти, със съответните традиции и опит...

Развеселен

Яне v2.0 Чудя се кой ще е следващият дебил

чудесно написано

Има явления, след които трябва да се минава с хлорна вар. В контекста на реформаторското мнозинство и на съдебната реформа това означава най-малкото да узнаем колко пари от Корпоративна търговска банка са инвестирани в Новия политик

НЕГОДЯЙ

Хишника си търси приемник

даа

Комунетата и фесовете изхвърлиха употребения Дудук.

Г-н Желев, много харесвам стила ви на писане и изобщо начина ви на мислене. Но понякога - доста често при това - като че ли се отплесвате и измествате фокуса от темата към себе си. Може би го правите несъзнателно. Но ефектът от това е, че читателят остава с леко смесен вкус. С други думи - не сте изцяло в темата, а сякаш я използвате като повод да ни споделите своите нови и доста остроумни - безспорно - мисловни творения! Бих определил това като съвсем лека себичност, а тя се е очертала вече и като облик на цялата медия. Вие сте сбор от индивидуалисти, а не от индивидуалности. И, моля ви, не приемайте това като заяждане, а като градивна критика - иначе нямаше да ви чета толкова редовно! :)

kashpirovska

Ха! Представям си обява в нета: "Продава се нов политик втора употреба",както го е написал авторът,смешно е! "...Бареков го няма, но вонята му е тук. Тя се носи от иституциите, от политиката, от медиите..."

Нали всички искаха нови лица в политиката? Изводът е ясен: не от всяко дърво става свирка. А и отпреди беше ясно, че някои нови лица са обикновени задници.

Синиша

Кефите ме какви яки бибитки въртите на тъпата мутра от Банкя.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.