Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Демонстрация, проведена днес в Брюксел в знак на протест срещу последните мерки за ограничаване на COVID, се превърна в насилие този следобед, след като демонстрантите се сблъскаха с полицията.

Организаторите казаха, че очакват до 100 000 демонстранти, но полицията все още не е потвърдила броя на присъстващите, като за момента говори само за „няколко десетки хиляди“.

"Истината! Или ни лъжете?", пише на кръста на този Исус. 

 

Шествието от гара "Север" до парка "Сенконтнер" беше строго контролирано от полицията и до голяма степен мирно, докато не достигна парка около 14.00 ч, когато група демонстранти се сблъскаха с полицията. Бяха пуснати водни оръдия и сълзотворен газ, но въпреки това демонстрантите успяха да нанесат значителни щети на първата изпречила им се сграда - централата на дипломатическата служба на ЕС: Европейската служба за външна дейност.

Дипломатическата служба на ЕС пострада.

 

Протестът беше организиран от Europeans United (европейско евроскептично движение  с клонове в почти всички държави-членки на ЕС, но не и в България), чийто председател и говорител Том Меерт обясни, че са против „недемократичния“ начин, по който се прилагат мерките за спиране на разпространението на COVID.

Десетки бяха леко ранени.

 

Организаторът Том Меерт обвини за насилието „няколкостотин“ виновници. „Те са старият свят, ние сме новият“, каза той пред De Standaard.

Коментари

Виц

Педофил и гангстер влизат в бар. Неваксиниран не може.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.