Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

136-ата годишнина от подписването на Сан-Стефанския мирен договор отново увеличава напрежението по софийските улици.

За днес са предвидени шествия на партия „Атака“ и на футболните агитки. Вечерта участници в антиправителствените протести организират акция пред Народното събрание, където политиците ще присъстват на тържествената заря-проверка.

Привържениците на Волен Сидеров ще тръгнат от НДК в 12 часа по бул. „Витоша“, ще минат пред сградите на Министерския съвет и на Президентската администрация, ще продължат по бул. „Цар Освободител“, ще заобиколят Народното събрание покрай храм-паметника „Св. Ал.Невски“, за да стигнат до паметника на Васил Левски.

Час по-рано започва шествието на футболните агитки, които също планират да отдадат почит пред паметника на Апостола на свободата.

Двете групи вече размениха остри реплики помежду си, а на 14 февруари в Пловдив протестиращи фенове и привърженици на „Атака“ предизвикаха сблъсъци пред Джумая джамия.

Конфронтацията продължи и на 19 февруари около паметника на Васил Левски в София, където се наложи полицията да изолира отделните групи протестиращи.

В 18:30 часа тази вечер пред паметника на Цар Освободител пред Народното събрание ще бъде извършена тържествената заря-проверка, на която ще присъстват президентът и висши политици. За същия час е планиран и протестът на участници в антиправителствените демонстрации, които от 14 юни насам настояват за оставката на правителството.

Останалите граждани и на този празник ще трябва да преминават през контролно-пропускателни пунктове, ако искат да наблюдават церемонията отблизо.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.