"За такива дърти вампири като нас и да има проблеми, няма голямо значение. За дечицата, докато не е 100 на 100 гарантирано, че ваксината не уврежда, може да се почака."

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на заседание на парламентарната си група, излъчвано на живо във фейсбука му. Той нарече страницата си във фейсбук "Свободна Европа", защото била от малкото свободни медии.

Борисов се скара на лидера на младежката организация Георг Георгиев да не се заяжда с премиера Кирил Петков, че не ходи пеша.

"Как премиер ще ходи пеша? И аз съм правил такива глупости. В предизборна ситуация някой може да го покажат на колело, Радев веднъж даже беше. Но навсякъде са с полицейска охрана, на места с бронирани коли", заяви Борисов по повод "акцията" на Георг Георгиев пред бТВ, където след интервю на премиера той се заяде с него - защо не изпълнява обещанието си да ходи пеша.

"Безспорно сте по-опитни. Излизате, посочвате им грешките и сядате. Темата с цената на тока се отлага за 1 април. Тези пари ще са загуба за ЕРП - или трябва да се платят на 1 април, или ще ни осъдят да ги платим.

Въглищата ли станаха по-скъпи, заплатите на миньорите ли се вдигнаха, АЕЦ ли няма свежо ядрено гориво, че цената на тока се вдигна в пъти от времето, когато ние напуснахме управлението? Как сме го правили ние? Държавата поема буфера. Това се опитахме да им предложим и мисля, че те не ни разбраха", каза Бойко Борисов пред депутатите си.

"Опитвайте се да ги спирате да не харчат пари, защото после някой трябва да ги върне. Разбира се, вежливо и възпитано, ако искат, да слушат", допълни Борисов.