Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Правителството на САЩ планира да спре до 2035 г. купуването на автомобили с двигатели с вътрешно горене, за да намали въглеродните емисии и да насърчи ползването на електрически автомобили. Това се посочва в указ, подписан вчера от президента Джо Байдън, предаде Ройтерс.

Правителството притежава над 650 000 автомобила и купува по около 50 000 годишно. Според плана до 2027 г. всички леки коли на правителството трябва да са с нулеви емисии.

Целта е до 2030 г. правителството да намали емисиите си с 65 процента. То ще се стреми да получава електричество само от невъглеродни и незамърсяващи източници към 2030 г. и да има нулеви нетни емисии към 2050 г.

В указа се казва, че правителството на САЩ, "най-големият земевладелец, потребител на енергия и работодател в страната", може да трансформира начина, "по който строим, купуваме и управляваме електричеството, автомобилите, сградите и другите операции, така че те да са чисти и устойчиви".

БТА

 

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.