Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В петък от ГЕРБ ще бъдат помолени "най-любезно" да освободят помещенията в административната сграда на НДК, които ползват за партийна централа. Това каза министърът на културата Велислав Минеков в кулоарите на парламента.

"Утре ще подготвим решение с областния управител и в петък ще ги помолим най-любезно, както го казах и преди - да се преместят, защото това носи огромни загуби на Националния дворец на културата", каза Минеков.

И допълни, че ако се имат предвид наемите в района, НДК губи 6 млн. без лихвите.

"По време на тяхното (на ГЕРБ - б.р.) управление на НДК стигнахме до огромна загуба. Тя достига смущаващата сума от близо 90 млн. лева и сме притеснени", каза още Минеков.

И допълни, че е нормално министерството да си потърси отнетите имоти. Минеков изтъкна, че не става въпрос за реваншизъм, а че държавата се завръща.

Според зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов "това би било прекрачване на всякакви граници". Пред "Фокус" политикът каза, че ако това се случи, ГЕРБ ще реагира "по възможно най-острия начин" и очаква реакции от посолства.

Според партията за действията на министъра няма правни основания, защото "на политическите партии в България им е гарантирано, че те могат да ползват помещения и тези помещения трябва да им бъдат дадени от държавата".

Митов добави, че "ако ГЕРБ по една или друга причина заради озлобеното, оголеното, озъбено лице на някой министър трябва да си мести централата", държавата трябва да ѝ определи други помещения.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.