Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Агенцията по вписванията отказа да признае уволнението на втората изпълнителна директорка на "Държавната консолидационна компания" Ваня Караганева. 

Тя бе освободена от поста след заседание на Съвета на директорите, в което обаче взеха участие единствено тези членове, които бяха назначени по времето на ГЕРБ. Караганева и нейният колега Чавдар Христозов не са били уведомени по надлежния ред. 

Именно заради това и днес Агенцията по вписванията излезе с мотивиран отказ за вписване на уволнението. Експертите казват, че от представените от Съвета документи не е установено валидно взето решение за освобождаване на изпълнителния директор на ДКК.

Заключението е – незаконосъобразно свикване и провеждане на заседанието на Съвета на директорите от 29.11.2021г. и невалидно приемане на решенията му.

Припомняме, че по-рано днес министерството на икономиката в лицето на министър Даниела Везиева застана плътно зад действията на Караганева и поиска оставките на тримата директори на ГЕРБ. 

Тя обяви, че те уронвавт престижа на дружеството и на министерството и подчерта, че очевидно опитват да спъват промените в държавния мастодонт.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.