Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Отсъстващи - по никакъв начин! Толкова много искахте да сте депутати, така че само при смъртен случай, развод, сватба. И то, само ако председателят на групата каже, а тя (Десислава Атанасова - б.р.) да ме пита мен".

Такова разпореждане даде на депутатите от ГЕРБ, които утре ще се закълнат като такива, лидерът на партията Бойко Борисов. Борисов, който за пореден път води листи и после се отказа от мястото си в Народното събрание, днес ги събра, като изнесе традиционен монолог за миналото и атакува и президента Румен Радев, и служебното правителство, и четирите политически формации, които преговарят за съставяне на кабинет - също традиционно.

И накрая все пак се обърна към бъдещите депутати, не само с гореописаното разпореждане, но и със следното:

"Бъдете тихи, скромни, набожни, внимателни, загрижени. Където ви се поиска помощ, помогнете. Няма по-лошо от непоисканото добро. Като ги видите, че не разбират, не се дръжте надменно. Ако опитат - помагайте. Посочвайте това, което грешат, за да се поправят. И ние не сме безгрешни".

Преди призива за скромност и загриженост, Борисов пак посочи, че е имало изборни манипулации и направи намек за раздаването на "тлъсти договори", като тук визира скандала с ДКК, в който бе замесена "Сиела Норма", като компанията е неизменен доставчик на машините за гласуване (избран иначе още при управлението на ГЕРБ).

"Не знам колегите... - от "Да, България" изтичат писмата, които се цитират - за пазарлъка за постве... Как с 6% ще излязат и ще кажат: ние сме призвани да правим съдебна реформа. Или трябва да имаш много неприкрито самочувствие, или да не ти пука особено", прехвърли се на политическите опоненти в парламента Борисов, визирайки изтекло писмо на ДСБ в медии, словославещи ГЕРБ, в което се говори за структурата на бъдещото правителство.

"Има такъв народ" се сгромоляса с близо 15%, така че от фаворит се превърнаха на техния език "като на барабана малката пръчка", продължи.

И още:

"По-позорен резултат от този на БСП в историята няма. Когато създавах ГЕРБ имаше мастодонт, паметник ка комунизма - БКП/БСП. Тогава си поставихме задача да го победим. Те сега се държат като хора, спечелили изборите. Паритетът в НС е еднакъв, единственото, които имат повече от нас е самочувствието".

След това Борисов пак заговори за това, че от служебният кабинет "изпуснаха цената на тока и вече милиарди отидоха в частни джобове за сметка на малкия и средния бизнес". Както и: "цените на горивата, ако бяха изпуснати при нас, това щеше да е революция, а сега хората знаят, че няма какво да направят". Както и: "цената на газта - колко упреци понесохме ние, че направихме така, че България да остане на газовата карта".

После заяви как Турски поток, наричан от него Балкански, "се изплати". И "вместо да строят интерконектора с Гърция - трябваше на 31 декември да го звършат", нямало как да стане. (Не е известно първият проект да се е изплатил, а интерконекторът се бавѝ с години в мандата на ГЕРБ, б.р.). После говорѝ и за ядрената енергетика: "подписахме с "Уестингаус" за диверсификация, платихме за двата реактора и това е един прекрасен проект - на Козлодуй". Никоя друга партия не била заявила по- продясна и проевроатлантическа политика от ГЕРБ, заключи Борисов.

"В момента има 5 центъра на власт като основният е при Румен Радев - "пътят на копринката", който започва и свършва със село Труд. И днес като гледах пияни министри с магистрати... отново с торбички. Торбичките на Пламен Узунов, на тоя и на ония...", вметна Борисов без да изяснява какво има предвид. Вероятно става дума за публикации в медии от днес, отразяващи среща на Бойко Рашков с магистрати в заведение в работно време.

Подчерта и на грешката на министъра на финансите относно размера на минималната пенсия и продължи:

"И да замаже тоя гаф, излиза и прави още един - 11 милиарда ще иска да се увеличи таванът на дълга. И внуците ли ще трябва да плащат тези дългове? Веднага ще има наказателна процедура от Брюксел".

След което разпореди:

"Като се закълнете, веднага внасяйте искане за мораториум на дълга. Който иска да участва в това разграбване на държавата, да участва".

"Закачка" имаше и по спора на министрите на здравеопазването и на образованието Стойчо Кацаров и Николай Денков за това има ли тестове за всички деца, за да тръгнат присъствено на училище - Борисов отбеляза, че проф. Денков като академик "ще взима хиляди лева пенсия".

"Радев мълчи, няма го. По този теми го няма. Защо? Защото утре вината ще е на тия 4 партии, които ще управляват, а той ще вика, ето аз, докато бях със служебното правителство, нямаше локдаун, аз щях да ви дам пенсии, Корнелия Нинова с лошите партии дошла и ги разрушила", посочи още Борисов.

И пак направи извод:

"Хората се усещат, все повече се усещат, но толкова много излъгаха за нас, толкова брилянтни комбинации направиха бившите ченгета... Тая промяна не само ще е подмяна, ами после по света няма да могат да ги намерят къде са с откраднатите пари".

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.