Лидерска среща на ПП, БСП, ИТН и ДБ и подписване на писмено коалиционно споразумение.

Одобрение на споразумението от Националния съвет на БСП и чак след това разговори за министри. 

БСП не е предлага имена за министри, нито се е разбирала шефът на парламента да е ротационен и първият да е Корнелия Нинова.

Това заяви днес на пресконференция лидерката на БСП в оставка Корнелия Нинова. 

"Потвърждаваме волята си да има редовно правителство, което да преведе страната през кризата. Борим се със задкулисието както в партията, така и навън.  18 експертни групи намериха общите неща. Останаха спорни въпроси, затова очакваме от ПП да свикат политическата среща на четирите партии, или лидерска среща, за да изчистим спорните въпроси и да проведем политическия разговор", заяви Корнелия Нинова. 

 
Соцлидерката призова да се подготви писмено коалиционно споразумение с ясно разписани ангажименти по дати.  Проектът трябва да мине през национален съвет на БСП, да се подпише и едва тогава да се говори за имена и за постове.

"Нищо от написаното и публикуваното като имена за БСП не отговаря на истината. Нито едно име не отговаря на истината. Изобщо не са обсъждани в партията, какъвто е редът, съответно и с коалиционните партньори", добави тя. 

От писмо, изтекло от партия излезе информация, че четирите партии сме се договорили председателят на парламента да се изира на ротационен принцип и че аз ще съм първият. Това не отговаря на истината - нито за ротация, нито за мен, заяви категорично Корнелия Нинова.