Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лидерска среща на ПП, БСП, ИТН и ДБ и подписване на писмено коалиционно споразумение.

Одобрение на споразумението от Националния съвет на БСП и чак след това разговори за министри. 

БСП не е предлага имена за министри, нито се е разбирала шефът на парламента да е ротационен и първият да е Корнелия Нинова.

Това заяви днес на пресконференция лидерката на БСП в оставка Корнелия Нинова. 

"Потвърждаваме волята си да има редовно правителство, което да преведе страната през кризата. Борим се със задкулисието както в партията, така и навън.  18 експертни групи намериха общите неща. Останаха спорни въпроси, затова очакваме от ПП да свикат политическата среща на четирите партии, или лидерска среща, за да изчистим спорните въпроси и да проведем политическия разговор", заяви Корнелия Нинова. 

 
Соцлидерката призова да се подготви писмено коалиционно споразумение с ясно разписани ангажименти по дати.  Проектът трябва да мине през национален съвет на БСП, да се подпише и едва тогава да се говори за имена и за постове.

"Нищо от написаното и публикуваното като имена за БСП не отговаря на истината. Нито едно име не отговаря на истината. Изобщо не са обсъждани в партията, какъвто е редът, съответно и с коалиционните партньори", добави тя. 

От писмо, изтекло от партия излезе информация, че четирите партии сме се договорили председателят на парламента да се изира на ротационен принцип и че аз ще съм първият. Това не отговаря на истината - нито за ротация, нито за мен, заяви категорично Корнелия Нинова.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.