Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейската комисия одобри увеличение в размер на 11,2 милиона евро (21,9 милиона лева) на капитала на Фонд мениджър на финансови инструменти в България (ФМФИБ).

Увеличението бе поискано от българската държава.

ФМФИБ ще инвестира помощта на свой риск, за да издава гаранции по заеми, отпуснати от финансови посредници на малки и средни предприятия (МСП). Въз основа на информацията, предоставена от България, гаранциите ще попаднат в рамките на праговете за помощ de minimis, поради което не е необходимо Комисията да бъде уведомявана или те да бъдат одобрявани от нея.

ЕК установи, че помощта ще допринесе за развитието на някои икономически дейности. ФМФИБ ще използва увеличението на капитала в подкрепа на МСП, които изпитват затруднения при получаването на финансиране на пазара, по-специално поради пандемията от COVID-19.

Същевременно от Брюксел установиха, че мярката няма да доведе до неоправдано нарушаване на конкуренцията на единния пазар.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.