Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Изпълнителният директор на „Левски“ Иво Тонев проговори по въпроса за строежа на сектор „А“ на стадион „Георги Аспарухов“. Той сподели в интервю за предаването „Зона Спорт“ по bTV, че е поел морален ангажимент за изграждането на трибуната и разясни ситуацията около строежа, която не изглежда никак добре. Сектор „А“ на „Герена“ няма да бъде готов за стогодишнината на „сините“, която е на 24 май т.г., както бе по план.

„Не съжалявам, че се захванах с ремонта на стадион „Георги Аспарухов“. Това е правилният път в развитието на един клуб. В „Ботев“ Пловдив правят същото, имат и модерна база. „Лудогорец“ и „Литекс“ също се развиват“, сподели Тонев.

Той отбеляза и че не може един клуб да инвестира в първия отбор, но не и в стадиона си, който всеки момент може да се срути. Тонев допълни, че хубавият стадион привлича хората да идват на мачовете.

„Ако днес трябваше да взема решение дали да съборим сектор „А“, пак щях да направя същото. Припомням ви, че двама месеца преди това събитие с Тодор Батков бяхме в Москва и преговаряхме с „Газпром“. Спонсорският договор трябваше да влезе в сила от лятото на 2013 година. Започнахме строежа на стадиона и в началото имахме финансиране, Батков даде и лични пари. Сега обаче нещата не изглеждат добре. Има вероятност да сменим фирмата изпълнител на проекта, в момента преговаряме, фирмата е българска. Яснота ще има след десетина дни“, разясни ситуацията изпълнителният директор на „Левски“.

„Истината е, че дължим известна сума пари по строежа на сектор „А“. Не са никак лесни нещата. Необходими са още 6 млн. лв. Реалният срок за завършването на трибуната е 1 август. Но съществува и песимистичният вариант да нямаме пари и изобщо да не можем да завършим ремонта на стадиона“, каза още Тонев.

„Ще направя всичко възможно да завърша строежа. Не моля за помощ. Поел съм морален ангажимент към изграждането на тази трибуна“, завърши бившият шеф на „Локомотив“ София.

Иво Тонев в момента се води изпълнителен директор в „Левски“, но всъщност се занимава само със строежа на сектор „А“. По негови думи Тодор Батков продължава да финансира отбора със собствени средства, като няма забавяне на заплатите на футболисти и служители.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.