Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Окръжен съд - Бургас е оставил без уважение молбата на "Алфа финанс холдинг" АД, чиито мажоритарен акционер е Иво Прокопиев, за вдигане на обезпечителни мерки върху имоти. Стойността на запорите, издействани от КПКОНПИ, които остават в сила, е за 204 064 417,50 лв., посочват от комисията на Сотир Цацаров.

В съобщението специално се подчертава, че това е 8-и опит на издателя на "Капитал" и "Дневник", който вече не е дори подсъдим, да атакува в съда запорите (но това няма връзка с т. нар. "гражданска конфискация").

Напротив:

"Магистратите посочват, че „на практика обезпечителната нужда не е отпаднала“, казва се в прессъобщението на КПКОНПИ.

По делото "ЕВН", макар че Министерството на финансите по интересен начин първо не оттегли иска си срещу издателя, след като дори прокуратурата спря да го обвинява, накрая все пак оттегли иска си.

Другото обвинение срещу него - за продажбата на дял от "Каолин", пък бе прекратно от самата прокуратура, без да бъде внесено от съд.

Това обаче - както се разбира от съобщението но КПКОНПИ - също не влияе на запорите.

Оттам посочват:

"От Бургаски окръжен съд са допуснати обезпечителни мерки по искове на КПКОНПИ на стойност 204 064 417,50 лв. (в периода от 2017 г. до момента) по отношение на Иво и Галя Прокопиеви и свързани дружества. Всички съдебни състави са потвърдили правилността и законосъобразността на тези актове в полза на Комисията."

Ето и съобщението на КПКОНПИ в частта, касаеща Иво и Галя Прокопиеви:

С определение на Окръжен съд – Бургас е оставена без уважение молбата на „Алфа финанс холдинг“ АД за вдигане на обезпечителни мерки за имоти – собственост на търговски дружества, наложени по искане на КПКОНПИ. Магистратите посочват, че „на практика обезпечителната нужда не е отпаднала“. За осми път съдът отказва подобни искания по отношение на имущество на Иво и Галя Прокопиеви и свързани с тях юридически лица.

От Бургаски окръжен съд са допуснати обезпечителни мерки по искове на КПКОНПИ на стойност 204 064 417,50 лв. (в периода от 2017 г. до момента) по отношение на Иво и Галя Прокопиеви и свързани дружества. Всички съдебни състави са потвърдили правилността и законосъобразността на тези актове в полза на Комисията.

Коментари

.....

И ко ся? Пак ли Цацаров и Гешев са виновни? И съдът ли е техен?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.