Ивайло Петев бе утвърден от Изпълкома на БФС за селекционер на националния отбор по футбол. Решението е взето единодушно. Бившият наставник на "Лудогорец" подписва договор за три години, като целта пред него е да изведе тима дотретото място в групата, като по този начин отиде на бараж за "Евро 2016". Селекцията ни е на четвърто място в момента.

Петев стартира треньорската си кариера през 2009 г. в тима на "Любимец", където е играещ треньор. След това води "Лудогорец" в периода 2010–2013 г., печели две шампионски титли и по една Купа и Суперкупа на страната. Негова основно е заслугата тимът да пробие както в Лига Европа, така и в Шампионската лига.

През 2013 г. Петев трябваше да оглави "Левски", но фенове осуетиха това, съблякоха го и го прогониха от "Герена". После треньорът застана начело на кипърския АЕЛ (Лимасол), но наскоро бе уволнен. Ивайло Петев заменя Любослав Пенев.

Както вече ви информирахме помощници на Ивайло Петев ще бъдат Алекси Желязков и Любомир Шейтанов, а познатият от ЦСКА италиански кондиционен специалист Роко Перота ще се занимава с физическата подготовка.

Очаквайте подробности.