Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Точно преди 30 години светът загуби легендарния Фреди Меркюри. Вокалистът на Queen почина от бронхопневмония на 45-годишна възраст. Датата е 24 ноември 1991, когато Фреди изпада в кома и умира, само 24 часа след като разкрива диагнозата си пред света.

Той разбира, че е заразен с ХИВ вируса четири години по-рано, като до последно отрича пред медиите, че е болен. 

В памет на годишнината от кончината на легендата, BBC ще излъчи новия документален филм Freddie Mercury: The Final Act, пише днес zrockradio.bg..

Разказът на режисьора Джеймс Роган проследява последните дни от живота на вокалиста. Създателите на филма са говорили с Роджър Тейлър и Брайън Мей от Queen, със сестрата на Фреди, както и с най-близките му приятели за това как са се справяли с тайната и стигмата около болестта му.

През май 1991 Меркюри и групата снимат музикалното видео към хита These Are The Days of Our Lives, което се оказва последното за него.

„Тогава той ходеше трудно, беше трудно дори да седи, защото изпитваше много болка. Но никога не се оплакваше, никога“, споделя Браян Мей.

Барабанистът на Queen Роджър Тейлър добавя, че въпреки болките, той много е искал да заснемат клипа.

„Беше като сбогом. Беше много трогателно“, казва той.

През последните две седмици от живота на Фреди пресата буквално лагерува пред дома му в Лондон. На 23 ноември е разпространено и официално прессъобщение, в което той официално признава, че е болен от СПИН. На следващия ден той решава да спре да приема лекарствата, които го поддържат жив.

Датата на излъчване на Freddie Mercury: The Final Act е събота, 27 ноември от 21:00 часа по BBC2. След това филмът ще стане достъпен в услугата за стрийминг на BBC – BBCiPlayer.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.