Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Четири изборни секции в чужбина ще останат без бюлетини за балотажа на президентските избори утре. Две от тези секции се намират в Австралия - Аделаида и Бризбейн, една в Нова Зеландия - в Крайстчърч и една в САЩ - в Сейнт Луис, Мисури. 

За това уведомиха днес от Министерството на външните работи. Причините са ясни - кратки срокове, далечни разстояния и COVID ограниченията по границите на отделните държави. 

Според МВнР тези секции са едва 0,53% от всички, които ще бъдат отворени зад граница утре. ЦИК е вече информирана и до края на дена трябва да вземе решение за реда и начина, по който нашите сънародници там ще могат да подадат своя глас. 

Иначе - от МВнР се похвалиха, че са осъществили безпрецедентна организация. В рамките само на 72 часа били подготвени, изпратени и доставени над 710 хиляди бюлетини до всички континенти по света. 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.