Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Смятам, че го дължим на цялото общество." 

Така изключително емоционално блъснатият от автомобил на 8 декември съдия Лозан Панов анонсира пред ВСС защо остава в конкурса за председател на Върховния касационен съд (ВКС). Както е известно, след инцидента магистратът написа писмо, че напуска надпреварата и така на практика остана само един претендент - Павлина Панова.

Днес Панов се появи за кратко пред висшия орган на съдбната система, за да декларира, че се отказва от старата си декларация и благодари на членовете на Съвета за разбирането. Той каза, че веднага след това се завръща в "Пирогов", където още се лекува и се надява скоро да бъде изписан.

Панов още поясни, че на 4 г. е изгубил биологичния си баща, а неотдавна е починал и човекът, който го е отгледал. 

"В личен план този период е доста тежък за мен", поясни той промените на становището си. От друга страна магистратът каза че се чувства отговорен, гледайки напрежението около съдебната система. 

От ВСС дискутират как процедурно да удължат срока на процедурата, за да се съобразят с Панов. 

"Съдия Павлина Панова е един много добър професионалист и много етичен човек", каза още Панов ,преди да бъде освободен да се върне в "Пирогов" след продължилото едва няколко минути изслушване. 

Ключови думи

Коментари

doll

На практика печели съдия Райковска,която ще ръководи ВКС докато съдия Панов оздравее ако е избран. Не е нова ситуацията-докато Косьо Пенчев лежеше със счупен крак като шеф на ВАС там бесеше съдия Венета Марковска

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.