Средно с 20% ще бъдат увеличени заплатите на лекарите в Спешна помощ от 2015 г. Това обяви в предаването "Лице в Лице" здравният министър Петър Москов.

Министърът обеща и държавата да защити медиците си.

Лекарите в Спешна помощ ще си намерят работа, може би в чужбина. Но ние ще запазим сигурността им. Защото тяхната сигурност означава гаранция хората да получават медицинска помощ, каза министърът.

Според него здравно неосигурените вече ще получават само спешни медицински услуги.

За останалото, ако обичат, да плащат вноски, добави Москов.  

Междувременно във фейсбук стартира кампания в защита на здравния министър. За четвъртък е насрочена акция в негова подкрепа под наслов "Да подкрепим министър Москов в борбата му за истински реформи".

След като се обяви в защита на екипите на Спешна помощ, пострадали от насилие, и инициира реални стъпки за преодоляване на проблемите както и след като фиксира правилните стъпки за належащите реформи, група "правозащитни" организации и персони, лобисти и заинтересовани системата да остане в хаос, наскачаха срещу него.

Абсурдно е насилниците да търсят извинения от насилените!

Да подкрепим първия Министър, който се осмели да нарече проблемите с истинските им имена и инициира стъпки към решаването им!

Допълнително ще бъде оповестено всичко относно действията, които ще предприемем. Лицето на подкрепата е тази страница, дори и да няма физическо присъствие. Най-вероятно това ще са ЦСМП-тата по страната, и Спешните отделения. Ще инициираме и обществени допитвания от висок диапазон, и ще привлечем медиите за съдействие. Следете страницата на събитието, всичко ще се оповестява предварително на нея. Ще се борим до край този път да започнат ударните реформи навсякъде, за да ни има и утре!

Във фейсбук инициативата за броени часове се включиха над 9400 души.