Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Представители на българската общност в чужбина сигнализираха на Национално обединение на десницата, за грубо нарушение в изпратените образци на изборни книжа за изборите за народни представители на 14 ноември, които ще бъдат поставени пред изборните помещения. О-то на ОБРАЗЕЦ маркира номера и наименованието на определена партия, с което ще се агитира в деня на изборите, а именно 32 с наименованието на  ГЕРБ-СДС.

С поставяне на образеца в този му вид пред изборната секция не се ли нарушават разпоредбите на чл. 184 и чл.185 от Изборния кодекс.

„Неволна“ (грешка) или насочваща избор е ограденият номер върху образеца на бюлетина отпечатана от фирмата изпълнител, което агитира, питат съгражданите ни зад граница, защото това е прецедент, на който до момента не са ставали свидетели.

От Национално обединение на десницата изпратихме официална жалба до ЦИК и очакваме тяхната обратна връзка по така създадения казус.

Казуса отправихме и със сигнал до министър-председателя Стефан Янев, министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и до министъра на външните работи Светлан Стоев, които носят отговорността за честността на вота.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.