„В Раковски съм, за да подкрепя хората, които са тормозени и мачкани от диктатора Румен Радев и гавазите му. Призовавам хората, да не се плашат! Всичко ще приключи на изборите на 14-и или най-късно на втория тур. Тиранията на Радев ще му изяде главата. С неговите камъни, по неговата глава!“

Това обяви днес в Раковски, бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той добави, че „Румен Радев се е вкопчил в оставането на поста си като удавник за сламка.“

„В хаоса и в паниката си, единственото, което му остава, е да тормози народа. Привикват нормални трудови хора по полицейските управления в цялата страна, за да ги заплашват, да не участват в изборите. Това е тежка полицейщина, произвол и репресии!“, бе категоричен Борисов.

Той благодари на медиите, които сигнализирали, че „хората на Радев викат на разпит Петя Аврамова и Николай Нанков, за да си правят предизборна пропаганда. Защо не ги призоват по надлежния ред в понеделника след изборите? Вече за всички българи е ясно демокрацията на Радев какво е.“

„Вчера вечерта правителството на Румен Радев задължи младите хора в България с още половин милиард. Задлъжнялостта на България нарасна от 23% на 30% спрямо БВП само за половин година. Само за този месец са изтеглили 1,8 милиарда лева. Докато вдигат пушилка с чували и призовки, потапят България в дългове“, каза лидерът на ГЕРБ.

Той припомни, че „България и днес е със световен рекорд по смъртност от COVID-19“:

„Това е заслуга на Румен Радев, Стойчо Кацаров и Бойко Рашков!“

„Платената изборна администрация в България е над 100 хиляди човека от всички политически партии. Всичкото това те го заменят с 4 човека, които манипулират кодовете за софтуера на машините. Затова ние им нямаме доверие.

Като полицай съм разбил най-много организирани престъпни групи за измами с банкови карти. Знам какво правят с бялата пластика за гласуване на машините. Тя е същата като пластиките на кредитните карти. Има подготвени над 600 бели карти. Ако не им излязат резултатите на изборите, както ги искат, ще пуснат тези бели пластики по избирателните секции и ще си допълнят резултата, както го искат“, каза Борисов.

И припомни, че „един от тези четирима човека, които се занимават в ЦИК със софтуера на машините, е Тодор Цолов. Съпругата на Тодор Цолов е един от най-доверените хора на Бойко Рашков в МВР. Тя се занимава с информационната сигурност там. Това случайно ли е?“

„Започнаха да излизат несертифицирани изборни машини отляво и отдясно. Какво ще ги правят тези незаконни машини? От къде идват, за къде са и как ще ни гарантират, че няма да влязат в употреба на изборите. Не вярваме на управляващите! Продължавам да чакам да ми кажат коя е моята банка!?“, каза още Борисов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ