Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Имиджът на България в ЕС не е добър – страната ни е на последните редици. На последно място сме и по свобода на словото. Това каза Горан Благоев кандидат за президент на Национално обединение на десницата, с номер 7 в сутрешния блок „Денят започва“ по БНТ. По темата с членството на Македония в ЕС Горан Благоев е на мнение, че сме се провалили:

„Правителството на ГЕРБ, което си отиде, както и президентът, който от 5 години има мандат да представлява държавата ни във външната ни политика, какво свършиха?“.

Благоев попита и какво самочувствие имат те, за да кажат, че отстояват националния интерес?

„За да са толкова нахъсани в Скопие,  може би и ние не сме си свършили работата. Най-малкото не сме провели необходимите срещи със своите европейски партньори, за да ги убедим в своята позиция, не сме потърсили съюзници“.

„През последните няколко месеца държавният ни глава отива да търси подкрепа само ако участва на международни форуми. Има всякакви нива на дипломацията, персонални срещи с лидерите на Европейския съюз и с ръководителите на страните членки - това бих направил аз“, заяви кандидатът за президент на Национално обединение на десницата.

По думите му още в първите дни, ако получи мандат, би направил среща с македонския си колега. „Ние трябва да разговаряме и тези хора трябва да бъдат убедени в нашата правота, и в нашето общо минало. Миналото от 1945 г. насам, както Тито им го създаде да си го осмислят както искат. Но ние имаме преди това и обща и споделена история. Въпросът не е само исторически, а преди всичко образователен – как новите поколения граждани на Македония са възпитавани. Това е големият проблем“, припомни Горан Благоев.

„Нека не се заблуждаваме, че историческата комисия трябва да изчисти само спорните исторически моменти. Ролята на нашата историческа комисия е да може в  учебниците по история на Македония да не се пише за българите като за татари, и за окупатори – каквито ние от 1941 до 1944г. – не сме, но преди тези преговори трябваше в ЕС ясно да изложим своята позиция“, посочи като пропуск той.

Горан Благоев смята, че във всеки политически дебат независимо дали срещу него ще застане Луна Йорданова или Румен Радев може да се извадят разумни тези и всеки да докаже своята стойност, или своето въздухарство.

Същевременно той припомни, че основните играчи, които се радват на социологически комфорт, упорито избягват да влизат в публични дискусии с другите опоненти, което е признак не за ясни позиции, а за слабост.

„Проблемът с демографската криза е свързан и с дисбаланса и развитието на регионите и това кара много хора в трудоспособна и  в репродуктивна възраст да бягат в чужбина. Българинът в мнозинството си е беден и тук като държавен глава бих настоявал пред парламента не да имаме работещи бедни, не да се чудим как със законодателство да закърпваме социалните помощи, защото и те ще свършат. Когато държавата няма работеща икономика, бизнес, който да не е мачкан от силните на деня и хората спокойно да може да си изкарват хляба дори в тези трудни времена, тогава ние ще може да настояваме за благоденстваща и просперираща нация“, категоричен е Благоев.

„Мен не ме радва фактът да съм президент на работещи бедни, за които държавата да се чуди откъде да извади социални помощи“, подчерта кандидатът за президент.

„От Национално обединение на десницата казваме, че всеки в трудоспособна възраст трябва да има качествено образование и работа. Всеки в трудоспособна възраст, който разчита на социални помощи в крайна сметка краде от пенсионерите, инвалидите и истински социално слабите, които няма от къде другаде да получат средства, освен от държавата и на това категорично се противопоставяме“.

Горан Благоев и Ивелина Георгиева са с номер 7 в изборите за президент и вицепрезидент на 14 ноември.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.