„Ваксинирайте се! Какъв туризъм ще правим, след като сме в тъмночервената зона?!? Как се прави зимен туризъм със зелени сертификати, когато цял свят ни вижда, че сме в тъмночервената зона седмици наред и сме на първо място по смъртност от COVID в света?“

За това призова бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията и климатолога проф. Георги Рачев.

Според Борисов да се издават зелени сертификати след първа доза ваксина, е „все едно да дават книжка, след като се запишеш на курсове за кормуване“. 

„Кого лъжем?!? Всичко побългаряваме“, бе категоричен лидерът на ГЕРБ.

Той разкритикува липсата на мерки срещу COVID кризата, като в същото време „всяка седмица теглят по половин милиард дълг“. И попита: „Къде са тези пари?“ 

„В момента няма нито една работеща мярка в подкрепа на българския туризъм.  Управляващите имаха две народни събрания, които работеха по един месец и се занимаваха само с едно нещо – изчегъртването на ГЕРБ. Докарахме всички ваксини от цяла Европа, за да ваксинираме българите. 3 милиона ваксини от най-добрите бяха доставени в България. Правителството на Радев съсипа ваксинационния процес - продаде, раздаде и бракува ваксините. Сега България е последна по ваксинация в Европейския съюз. Срам и позор!“, бе категоричен Борисов.

Лидерът на ГЕРБ припомни, че днес има 145 починали, а и „по време на войните ние не сме губили по толкова много войници“. Управляващите обаче си играели и си правели „масовки“.

„Това, което мога да обещая на българския туризъм, е да довършим пътя от автомагистрала „Тракия“ до Слънчев бряг, автомагистрала „Хемус“, скоростните пътища Русе-Велико Търново и Ботевград-Мездра-Видин, тунела под Шипка, околовръстния пръстен на София“, каза още Борисов.

И пое ангажимент към бранша „за продължаване на развитието на пътищата и инфраструктурата, за продължаване на мерките, които стартирахме заедно миналата година, за създаване на фонд за подпомагане на българския туризъм и за повече реклама“.

„Управляващите бягат от политически дебат по всички теми. Чакат само да минат изборите. През това време изхвърчаха нагоре цените на газа, на тока, на горивата, на всичко… Това направиха хората на (Румен) Радев за 7 месеца!“, бе категоричен лидерът на ГЕРБ.

Според бившия приемиер „следващата жертва на гигантската инфлация ще бъдат общините“. Причината е, че бюджетите им нямало предвидени пари за по-високите сметки за ток. 

„Столична община плаща с 3 милиона по-високи сметки за уличното осветление. Тези пари не са заложени“, обясни Борисов.

И припомни, че преди три седмици от ГЕРБ са предложили решение за овладяване на цените на тока.

„Модел, който ще преразпредели дефицитите в системата. Но хората на Радев не го прилагат, защото не искат да спрат кражбите. Това удря цялата икономика, включително и туризма.

Радев се радва, че му е много готино правителството и много го харесват. Кое му е хубавото на това правителство? Държавата няма да може да мине зимата!

Къде и с какво се ваксинира Румен Радев? Защо не даде личен пример? Няма друг такъв държавен глава по целия свят!“, каза още Борисов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ