Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков смята да събере най-добрите лекари и специалисти и да сформира неформален кризисен щаб за реакция в тежката ситуация. Това съобщи той днес на среща с избиратели в Търговище.

„След като служебното правителство и назначилият го Румен Радев не се справиха с предизвикателството на здравната криза и започнаха да говорят за национално бедствие, смятам да поема инициативата и да сформирам неформален кризисен щаб. В него ще поканя най-добрите лекари и експерти, които с авторитета и познанията си да помогнат със стратегия как да излезем от тази безпомощност на държавата, до която ни докара бездействието на сегашните управляващи. Коронавирусът няма да бъде победен със символичното хващане за ръце на здравния министър с някого. Трябват действия“, заяви проф. Анастас Герджиков.

Кандидатът за президент отбеляза, че смъртоносната статистика от последните дни и растящият брой заразени потвърждават, че здравният министър Стойчо Кацаров се е провалил със закъснелите и хаотични решения.

„Данните показват, че сме на път да загубим войната с коронавируса. Вече загубихме живота на хиляди българи, на хиляди човешки същества. Това е най-важното в момента, а не предизборната кампания. Аз искам да получа достоверна и професионална информация какво можем да направим, за да спасим възможно най-много хора и да имаме шанс да се справим с пандемията. Затова се обърнах към уважавани от мен лекари, независимо от политическите им пристрастия. Искам да чуя тяхното мнение, не само като политик, а  като обикновен човек, който е загрижен – не само за близките и приятелите, а за всеки българин. В тези тежки месеци сякаш не послушахме достатъчно лекарите, а именно те виждат най-често смъртта в очите“, заяви още кандидатът за президент.

„Скептицизмът към ваксините е симптом за криза на авторитетите в нашето общество. Общественото разделение доведе до това, че днес виждаме всичко през призмата на политическата битка. Господин Радев се е ваксинирал тайно, за да не загуби гласове. Други политици се обявиха директно срещу ваксините, за да спечелят гласове. Смятам, че във времена на тежка здравна криза трябва да бъдем обединени и политическият, интелектуалният и дори стопанският елит на нацията да работят в една посока. Бих предложил и на г-н Радев, и на г-н Панов, и на г-н Карадайъ, и на останалите кандидат-президенти в следващите дни да се вслушаме в това, което казват лекарите и с помощта на неформалния щаб да действаме, за спасяването на човешки живот“, коментира още проф. Герджиков.

Кандидатът за президент е категоричен, че е готов да прекъсне всякакви предизборни срещи и с неформалния кризисен щаб да убеждават гражданите да спазват препоръките и изискванията на експертите, но и да им даде надежда, че животът ще тръгне нормално след подобни ограничения.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.