Броени часове след като служители на БДЖ бяха отличени за висок професионализъм и адекватни действия, предотвратили катастрофа с тежки последици, друг жепеец направи всичко възможно, за да омаловажи постижението на колегите си, както и първата положителна новина, свързана с БДЖ през последните месеци.

Около 12,30 ч. в Централно управление на „Холдинг БДЖ” ЕАД е получен сигнал, че началник-влак на пътнически влак № 10112, пътуващ по маршрут Пловдив – София, е употребил алкохол. Веднага е организирана съвместна проверка с органите на МВР на въпросното лице при спирането на влака в гара Септември, обявиха от пресслужбата на БДЖ. 

В 13,05 ч. на въпросния служител - Борислав Рашев е направена алкохолна проба. Дрегерът заковал на 2,8 промила. Подобни показания са равни на поне 10 бири или на бутилка твърд алкохол, коментираха запознати с този вид измервателни уреди.

Началникът на пътническия влак Пловдив – София, незабавно е свален от композицията, като на негово място е поставен служител от Превозна служба – Септември, който да обслужи влака до София. 

Пияният служител Борислав Рашев ще получи най-строгото дисциплинарно наказание – уволнение, обявиха още от БДЖ.