Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В 00,16 часа злополучният кораб "Вера Су", заседнал преди 36 дни край Камен бряг, най-накрая беше успешно изтеглен.

Операцията започна късно вечер в понеделник, макар че първоначално беше планирана за вторник. Три влекача се включиха в нея.

Тук може да проследите как протече, предавана на живо от сайта Maritime.

 

По-рано през деня, след като голямата част от товара най-накрая беше преместена, се видя, че корабът помръдна, макар и с няколко метра,  Подготовката за поредния етап от операцията започна рано сутринта в понеделник, а по обяд тръгна изпомпването на последните 700 кубика карбамид. Три часа по-късно „Вера Су“ видимо се дигна, а на място дойде влекач, който успя да придвижи плавателния съд. 

През уикенда вече имаше неуспешни опити да започне изтеглянето на кораба. Първо участваха два влекача, но въжето се скъса. Дойде тогава и още един, но "Вера Су" отказа да помръдне.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.