Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Фармацевтичната компания "Пфайзер" обяви, че детските дози от ваксината й срещу COVID-19 са безопасни и са 90,7 на сто ефикасни за предотвратяване на инфекции при децата на възраст от пет до единадесет години, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс, цитирани от БТА.

Резултати от изследването бяха публикувани онлайн, докато американският регулатор обмисля дали да даде зелена светлина за ваксиниране на децата на възраст от пет до 11 години.

Ден по-рано бяха съобщени резултати от израелско проучване, според което ваксината на "Пфайзер/Бионтех" срещу COVID-19 има 90% ефективност за предотвратяване на инфекцията от разновидността Делта при подрастващи на възраст между 12 г. и 18 г.

 
Освен това препаратът осигурява 93% защита срещу развиване на симптомите на болестта при заразяване с варианта Делта, обяви говорител на израелската здравна застрахователна компания "Клалит".
Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.