"Нужен е локдаун за правителството - да се затвори и да се махне. Защото няма един успешен министър."

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира наложените снощи нови противоепидемични мерки от здравния министър Стойчо Кацаров. 

"Как може министър да каже, че търси легла на своите близки? Ама той така лежа в “Пирогов”, той знае явно как става.

Возим се в рейса заедно, слизаме и влизаме някъде и там ни искат зелен сертификат.

Трябва да се назначат портиери, които да проверяват сертификатите. Имат ли право да проверяват личните данни? Ами тези, които имат друг модел телефон?", попита Борисов (мобилното приложение за проверка на сертификати на българското правителство не работи с айфони - б.р.).

Според Борисов за президента Румен Радев е важно да спечели изборите, а после ще хвърли вината върху някои министри, сякаш не ги е назначавал. 

Без всякакво съмнение в момента се намираме в абсолютен управленски провал - подкрепи го бившата здравна министърка Десислава Атанасова, водач на две листи на ГЕРБ на предстоящия парламентарен вот. -  При 20 на сто ваксиниране е абсолютен саботаж срещу бизнеса и хората от днес за утре да се въвежда ззелен сертификат. Това е категорично нарушения на свободната воля за избор, нарушения на конституционни права и е правилна реакцията на българските граждани срещу това решения.

"Самодоволната усмивка на Стойчо Кацаров, виден антиваксър, залива ефира, а МЗ, вместо да регулира процеса, разиграва томболи, картинки в социалните мрежи, а Юмрукът (има предвид президента Радев - б.р.) прави лицеви опори или катери върхове. Искаме оставката на Кацаров - отдавна не е легитимен здравен министър. А на 14 ноември народът ще вземе оставката на Румен Радев", каза Десислава Атанасова. 

Друг бивш здравен министър на ГЕРБ - Костадин Ангелов, обясни, че собственикът на мола или киното трябва да изисква зеления сертификат, но няма право да изисква лични документи т.е. "Георги може да влезе със сертификата на Иван" и съответно няма да постигнем под никаква форма търсения медицински ефект. 

"Тази сутрин Кацаров каза, че може да се поиска и зелен сертификат и за изборите - това е тежко и чудовищно погазване на Конституцията, но за това правителство и за неговия архитект стана ясно, че не спазват Конституцията.

Радев отиде на европейски форум, контактен с COVID, и се наложи неговата делегация да бъде затворена в хотел и върната - ето това е отношението на президента към мерките", каза Костадин Ангелов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ