"Левски" спечели столичното дерби с "Локомотив" на празния национален стадион - 2:1 от 11-ия кръг на Първа лига. "Сините" губеха с 0:1 и в първите 30-ина минута бяха отявлено надиграни. След това стигнаха до обрат, а при 2:1 Николай Михайлов спаси дузпа.

Това е първата шампионатна победа за "Левски", откакто на "Герена" се завърна Станимир Стоилов.

Началото бе за новака и символичен домакин, който започна много надъхано и агресивно. Във 2-ата минута Александър Александров шутира, стигна се до рикошет и топката срещна напречната греда. Най-близо се оказа Октавио, който се възползва и откри - 1:0 за Локо.

Николай Михайлов бе поставен под обстрел и трябваше да спасява удари. В 26-ата бившият му съотборник Илия Димитров можеше да го простреля отново, но ударът му с глава не бе добър и стражът улови.

Нататък "Левски" започна да играе все по-сполучливо. Гостите напипаха слабите места в защитата на "железничарите", а те не бяха малко. Билал Бари се освободи и остана сам срещу Александър Любенов, но не уцели вратата.

В 37-ата минута "сините" изравниха с хубав диагонален удар на Здравко Димитров. Малко преди почивката нападателят бе близо до втори гол, но Любенов се намеси, а Бари пак действа неособено удачно при добавката.

След почивката Локо имаше по-опасните атаки, но втори гол падна във вратата му. В 57-ата Бари получи дълъг извеждащ пас, надбяга защитниците на "червено-черните" и направи 2:1.

Помогна му и подхлъзване на опоненти. И той ще запомни този двубой - това е първият му гол за първенство за "Левски". 

В 70-ата Локо получи дузпа за игра с ръка на Драган Михайлович и разглеждане на ВАР. С изпълнението се нае защитникът Пламен Крачунов. Той не изпълни добре, пък и Николай Михайлов хвана ъгъла и изби в корнер. 

Тонусът на отбора на треньора Иван Колев падна още повече. Пореден пропуск пък направи Билал Бари.

А тимът от "Надежда" все пак събра сили за финален щурм, в който отново се размина с хикса. "Левски" удържа и взе трите точки, макар и без да блести. "Локомотив" пропусна шансовете си - първо за потенциална победа, а след това поне за равенство.

"Лудогорец" разби "Царско село" при завръщането на Любослав Пенев

"Лудогорец" разгроми "Царско село" в Разград - 4:0. Това бе първи мач за "царете" при завръщането на Любослав Пенев като старши треньор.

Домакините пропиляха първото полувреме, но след почивката опънаха мрежата четири пъти. Точни бяха Са, Сотириу, Сантана и Десподов. В края на срещата се стигна до стълкновение край страничната линия, в което бяха замесени Кирил Десподов и Иван Бандаловски. Пенев влезе в ролята на умиротворител, а съдията вдигна само жълти картони.

"Лудогорец" води с 24 точки, следван от "Ботев" (Пловдив) и ЦСКА-София, които имат съответно 21 и 19 т. и в неделя излизат в пряк двубой. "Левски" е осми с 11 т. С две повече (и мач по-малко) е "Локомотив". "Царско село" е последен с 6 т.