Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) и „Уникредит Булбанк“ предоставят близо 200 милиона евро на българските предприятия, съобщиха от ЕИБ.

Това стана възможно след подписанато днес между двете финансови институции гаранционно споразумение за 60 милиона евро. То ще осигури нови заеми в помощ на компаниите у нас, засегнати от последиците от пандемията.

Парите са за малки и средни предприятия (МСП), предприятия със средна капитализация и големи корпорации.  „Уникредит Булбанк“ ще отпуска кредити при по-изгодни условия.

Програмата се осъществява с подкрепата на Европейския гаранционен фонд (ЕГФ) като част от пакета с мерки на ЕС в отговор на COVID-19 в размер от 540 милиарда евро, договорен през 2020 г.

Финансовите средства ще бъдат предоставяни на предприятия в цяла България, чиито области на дейност съответстват на мисията и целите на ЕИБ. Сред тях са иновациите, околната среда и подкрепата за МСП.

„Досега Групата на ЕИБ е одобрила десет операции по линия на Европейския гаранционен фонд, които се очаква да привлекат над 1,1 милиарда  евро инвестиции в българската икономика“, коментира вицепрезидентът на европейската финансова институция Лиляна Павлова.

ЕИБ е институцията за дългосрочно кредитиране на ЕС и е собственост на страните членки. Банката предоставя дългосрочно финансиране за обосновани инвестиции, за да допринесе за постигането на политическите цели на ЕС.

ЕГФ е създаден от Групата на ЕИБ с приноса на България и други държави членки, за да предпази компании, засегнати от пандемията.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.