Ски сезонът бе открит официално днес с безплатен достъп до съоръженията и специална празнична програма. В трите големи курорта - Банско, Пампорово и Боровец, сезонът започна с атракции и участиети на известни зимни спортисти. 

Пистите в Боровец обаче все още няма да бъдат отворени заради топлото време и малкото количество сняг. Маркетинг-директорът на "Бороспорт" Люба Кленова успокои ски феновете, че курортът започва с двойно повече възможности за изкуствен сняг, увеличен е броят на оръдията, двойно повече са и осветените писти.

В Банско снегът е доста повече, обработени и отворени са 8 писти. Там сезонът беше открит от олимпийския шампион от Солт Лейк Сити през 2012-а и трикратен носител на Големия кристален глобус Щефан Еберхартер и легендата в ски спорта Марк Жирардели. Маркетинг-директорът на на ски-зоната Иван Обрейков, цитиран от БНР, обяви, че до 20 декември еднодневната карта в курорта ще струва 30 лева. Ще се предлага и туристическа застраховка срещу символична сума. Обрейков зяви, че на началната станция ще има хеликоптер, който ще помага за спасяване на хора в планината.

В Пампорово са обработени и отворени 3 писти, както и всички съоръжения.

Сезонът в Чепеларе се открива на 20 декември. Директорът на "Пампорово" АД Мариан Беляков подчерта, че новото за този сезон са големият брой нови обозначения на територията на цялата ски зона. Освен това започва безплатно обучение на начинаещи и на деца.

Целодневните карти за възрастни през този ски сезон вървят на цени между 39 и 58 лева.

Банско - 58лв

Боровец - 55 лева

Пампорово - 39 лева

Чепеларе - 40 лева