За проявения изключителен професионализъм и навременни действия, благодарение на които са предотвратени човешки жертви, ръководството на „Холдинг БДЖ” ЕАД ще награди с парични награди и грамоти локомотивния машинист и служителите от превозната бригада на бързия влак № 562, съобщиха от националния превозвач.

За отговорното изпълнение на служебните задължения, както и за оказаното съдействие при организиране на извеждането и евакуацията на пътниците при инцидента с бързия влак Благоевград – София, ще бъдат наградени Димитър Христов, локомотивен машинист, Кирил Стефанов, началник влак, Васил Джартов, кондуктор.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски също ще поздрави локомотивния машинист Димитър Христов и служителите от превозната бригада на бързия влак Благоевград – София. 

Към 19 ч на 11 септември край Дупница срутване на камъни изхвърли ТИР от магистралата за Гърция върху успоревдната на пътя жп линия. Стигна се до пожар заради скъсаната контактна мрежа. Благодарение на бързата реакция на локомотивната бригада бяха избегнати жертви.