Инициативен комитет от 37 души, ръка за подкрепа към всички партии и събиране на тези гласове, които "все още не са решили за кого ще гласуват".

Това анонсира днес Велислав Величков от "Правосъдие за всеки" на влизане в ЦИК. Там инициативен комитет внесе докуменитте за регистрация на двойката Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе за предстоящите президентски избори.

Очаквано - в краткото си изявление Величков наблегна върху съдебната тематика в предстоящата кампания, и не само:

"Нашата тези винаги е била, че без да се изчисти правосъдието, нищо друго в дръжавата не може да заработи – колкото и пари да бъдат събрани, те ще бъдат откраднати, когато може да има престъпление без наказание", каза Величков.

Председателят на гражданската инициатива допълни, че мисли, че "тонът в президентската кампания и посланията в нея ще повлияят и на кампанията за парламент".

На въпрос - към кои се целят за преговори той обяви, че се надява че "партиите от дератичната общност ще имат възможност и желание да подкреят тази кандидатура.“

"Нищо не би могло да бъде направено от празидента - който и да е той - без участието на парламента", каза - явно като бъдеща заявка Велислав Величков.

Освесн споменатата демократична общност, тоя заяви, че се надяват на подкрепя и "от всички свободни хора, които все още търсят своя избор и още не са го намерили".