Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Вицепремиерката Меглена Кунева се размина в позицията си с мнението на съпредседателя на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев, който поиска оставката на целия Висш съдебен съвет (ВСС). Вчера Кънев призова лидерите на всички парламентарни групи да го подкрепят.

„Аз предпочитам да има ВСС, който си върши работата“, каза в парламента Кунева, в чийто ресор като вицепремиер е съдебната система.

Тя съвсем явно се разграничи от Кънев, като напомни, че той е "в различно качество“ от нея във властта в момента. 

В четвъртък от трибуната на парламента Кънев поиска оставката на ВСС и мотивира това искане с изказването на френския посланик срещу съдебната ни система, с нападенията над съдии и съмненията за случайно разпределение на делата.

Днес Кунева отказа да коментира изказването на френския посланик и дали то не нарушава добрия тон:

„Няма да коментирам френския посланик, защото имаше далеч по-силно изявление след него. Когато има факт, когато той е по-силен от предишния, се коментира по-силния факт. За мен този факт беше съвместното изявление на премиера Борисов и министъра на правосъдието“, каза тя.

Ключови думи

Коментари

ВСС могат да работят по-добре "в оставка"!

Царски

Кунева си има съветник- Даниел Вълчев. Е как искате да се размърда съдебната мафия, като съветникът на вицето е мафиот?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.