"Абсурдно е в следващия парламент да имаме каквито и да било отношения с ДПС и ГЕРБ. С всички останали, които влязат, особено що се отнася до "Демократична България" и, предполагам, че ще влезе новата формация (б.р. - "Продължаваме промяната"), логично е да бъдем партньори, защото целите ни са едни и същи."

Това обяви днес заместник-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов след като той и секретарят на партията Виктория Василева внесоха в ЦИК 3700 подписа за регистрация за предстоящите на 14 ноември парламентарни избори в страната. 

Според Йорданов, бъдещата следизборна коалиция била обаче въпрос на "разум", какъвто в миналия вече парламент - нямало. 

ИТН пък не се страхувала от новия проект на бившите министри в служебния кабинет - Кирил Петков и Асен Василев, защото появата на нови политически формации била "нещо прекрасно". Според Йорданов именно това е "демокрацията и как може някой да се страхува от това". 

Йорданов неколкократно повтори, че ИТН не би разговаряла за бъдещо управление с ДПС и ГЕРБ - при никакви условия. 

Иначе - заместник-председателят на партията на Станислав Трифонов коментира и обявеното публично дело, което Асен Василев завежда за клевета срещу него. Причината е, че в 46-ия парламент Йорданов го обвини в кражба на интелектуална собственост, в битието на Василев като бизнесмен. 

"Бих го посътветал да прочете член 69 от Конституцията", отговори днес Йорданов. 

Този член е именно гарантът, който основният закон дава, че депутатите няма да бъдат преследвани за свои изказвания от трибуната на НС: 

"Чл. 69. - Народните представители не носят наказателна отговорност за изказаните от тях мнения и за гласуванията си в Народното събрание."