Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бразилският народен представител Едуардо Болсонаро, който е син на президента Жаир Болсонаро, е дал положителен тест за коронавирус, предаде ДПА,цитирана от БТА. Той потвърди това днес след съобщения в медиите.

Едуардо е бил част от държавната делегация, която пътува до централата на ООН в Ню Йорк. Той е вторият член на тази група, за когото се установява, че е бил заразен с коронавирус, след като здравният министър Марсело Кейрога също даде положителен тест.

"Въпреки резултата се чувствам добре и веднага започнах лечение", написа Едуардо в "Туитър".

Политикът заклейми така наречения здравен паспорт, който показва, че дадено лице има негативен тест за коронавирус, доказателство за ваксиниране или за възстановяване от болестта. Предстои неговото приложение да влезе в сила в Бразилия.

"Ние знаем, че ваксините бяха създадени по-бързо от обичайното. Аз имам една доза "Пфайзер" и се заразих с ковид. Това означава ли, че ваксините са безполезни? Не мисля. Но това е още един аргумент срещу здравния паспорт", написа той.

Здравният паспорт също беше критикуван и от президента Болсонаро на Общото събрание на ООН. По време на живо предаване в неделя президентът каза, че е попитал бразилската здравна служба "Анвиса" за наложената карантина след пътуването до Ню Йорк.

"Дори и ваксинираните трябва да бъдат в изолация? Е, не вярвате ли в науката? Не вярвате ли във ваксината?", попита той.

Болсонаро е под карантина, защото се смята, че е бил в близък контакт с Кейрога. Той омаловажаваше коронавируса от самото начало и постоянно говореше срещу използването на маски и срещу други ограничителни мерки.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.