Faith No More и Mr. Bungle oтменят турнето си през септември и октомври, включително участията си на големи фестивали като Riot Fest, Knotfest и Aftershock Festival. Причината е, че фронтменът и на двете банди Майк Патън не се чувства добре, съобщава zrockradio.bg.

Официалната информация гласи, че Патън има проблеми с психическото си здраве, които са били сериозно обострени в периода на пандемия.

„Имам някои проблеми, които се засилиха в последно време и се превърнаха в сериозно предизвикателство за мен. Не смятам, че мога да дам на хората това, което трябва на този етап, а аз не мога да давам по-малко от 100 процента. Извинявам се на феновете, надявам се да ви се реванширам скоро. И двете групи ме подкрепят в това решение и ние се опитваме да се справим с това по здравословен начин“, коментира самият вокалист.

Официален коментар на неприятната новина дойде и от Faith No More като група. В него се казва следното:

„Да кажем, че сме разтърсени от тези събития, ще е омаловажаване на ситуацията. За нас беше истинско предизвикателство да се завърнем към тази музика след 5-годишна пауза, в последните месеци работехме здраво. Последните репетиции показаха без съмнение, че отново сме в топ форма.

Именно затова писането на това съобщение, е толкова трудно. След две години пандемия и липса на работа, направо е сърцераздирателно да съобщим новината на нашия екип. Ние ги считаме за част от нашето семейство.

В същото време (и еднакво по важност) ние  разбираме какво означава тази отмяна за нашите фенове, които търпеливо ни подкрепят и чакат през всичкото това време. На много хора изолацията се отрази тежко, за тях няма да е лесно.

И независимо от всичко това ние имаме член от семейството, който се нуждае от помощ. Считаме, че ако бяхме продължили напред с концерите, това щеше да има унищожителен ефект върху Майк. А той е по-ценен за нас като брат, отколкото като певец. Той има нашата 100-процентова подкрепа да направи каквото е необходимо, за да се подобри. По същата причина ви молим и вие да го подкрепите. Благодарим ви, че не спирате да вярвате в нас.“

„-Bill, Jon, Mike B. & Roddy“

Майк Патън e изключителен фронтмен и певец. Който има и своите леко (?!) луди моменти...

Пожелаваме му бързо възстановяване.

Ето кои концерти отпадат от репертоара на Faith No More:

Sept. 16 Maryland Heights, MO Saint Louis Music Park
Sept. 18 Chicago, IL Riot Fest
Sept. 21 Pittsburgh, PA Stage AE
Sept. 22 Newport, KY Ovation Pavilion
Sept. 24 Kansas City, MO Grinders
Sept. 25 Indianola, IA Knotfest
Oct. 10 Sacramento, CA Aftershock Festival
Oct. 15 Las Vegas, NV T-Mobile Arena
Oct. 16 Fresno, CA Save Mart Center
Oct. 18 Oakland, CA Oakland Arena
Oct. 22 Los Angeles, CA Banc of California Stadium
Oct. 23 Los Angeles, CA Banc of California Stadium

Следните два концерта отпадат за Mr. Bungle:

Sept. 17 – Chicago, IL Radius
Sept. 19 – Chicago, IL Riot Fest