Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американската компания Facebook предизвика бурни реакции с нова функция на изкуствения интелект в едноименната им социална мрежа, съобщи БиБиСи.

При гледане на видео с чернокожи, "умният" софтуер предложил на някои потребители да "продължите да виждате видеа за примати".

От Facebook реагираха моментално на грешката, спряха функцията и обявиха, че започват разследване.

"Това е видно недопустима грешка. Извиняваме се на всеки, който може да е видял тези обидни препоръки", заявиха от компанията на Зукърбърг.

Софтуерът ни още не е перфектен, подчертаха от компанията. От миналата година има специален екип, който работи за подобни предубеждения на софтуера на компанията.

Това не е първата расистка грешка на алгоритмите на интернет гигантите. През 2015 г. Google Photos разпозна снимки на чернокожи като кадри на "горили". От компанията също се извиниха и обещаха да решат проблема, но решението дълго време бе просто да цензурират търсенето на снимки на горили.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.