Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Какво по-добро място за пиратите от Карибско море? Слуховете за смъртта им отново са силно преувеличени, както и мълвата, че несметните им богатства са безвъзвратно загубени.

Най-големия торент тракер в света - The Pirate Bay се мести в Коста Рика. Това обяви онлайн изданието на "Сидни Морнинг Хералд". Новината идва само ден след като шведската полиция обяви, че е нанесла решителен удар срещу пиратите. Властите в скандинавската държава откриха сървърите на тракера, които са били в околностите на Стокхолм и са ги изключили, съобщиха световните медии.

Акцията доведе до свалянето на The Pirate Bay от мрежата от следобедните часове във вторник, като освен сървърите тракерът остана и без домейните си. Опитите да се регистрират алтернативни домейни също остават неуспешни засега.

„Имаше разследване в компания за сървъри в Стокхолм. Мярката се случва във връзка с разследвания за престъпления за нарушения на авторското право“, заяви говорител на федералната полиция в Швеция, цитиран от Ройтерс.

Pirate Bay бе основана още през 2003 г. от шведската група Piratbyran, която се бори срещу авторските права. Междувременно тя стана един от най-известните торент сайтове в света. Според Alexa piratebay.se е на 88 място сред 100-те най-посещавани сайтове  в света, като всеки ден в нея влизат милиони любители на торентите. 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.